Over ABC

offline en online | scherpe prijs | zoeken en downloaden | geavanceerd | up-to-date

 

Het ABC van de lokale besturen is een actuele en gebruiksvriendelijke databank waarin u de contactgegevens van alle Belgische lokale besturen en hun medewerkers snel en gemakkelijk terugvindt. 

 • Steden en gemeenten
 • OCMW's
 • Politiezones
 • Intercommunales

Bovendien kunt u in het ABC van de lokale besturen ook terecht voor de contactinformatie van ontvangkantoren belastingen, controlekantoren btw, hypotheek- en registratiekantoren.

 

 

Offline en online

Het ABC van de lokale besturen combineert het beste van twee werelden. Met een ABC-abonnement beschikt u over ...

 • Een handig naslagwerk waarin alle contactgegevens van de lokale besturen zijn samengevat.
  Dit naslagwerk wordt twee keer per jaar bijgewerkt. Op die manier heb u altijd en overal de meest actuele informatie bij de hand.
   
 • Een gebruiksvriendelijke website waarop u snel gegevens kunt raadplegen of downloaden.
  Talrijke mogelijkheden en opties maken van www.abclokalebesturen.be een onmisbaar werkinstrument.


 

Scherpe prijs voor een onklopbare kwaliteit

Verschillende abonnementsformules laten u toe om een oplossing op uw maat samen te stellen. Vanaf € 170 per jaar hebt u al onbeperkt toegang tot de contactgegevens van 13.500 mandatarissen, 8.800 diensten en 9.700 aanspreekpunten. Ontdek hier alle mogelijkheden.

 

 

Gemakkelijk zoeken & vlot downloaden

Op zoek naar het telefoonnummer van een burgemeester, de openingsuren van een OCMW, het adres van een politiekorpschef? Dankzij de intuïtieve zoekmotor van www.abclokalebesturen.be vindt u onmiddellijk wie of wat u zoekt.

Moet u alle Vlaamse intercommunales aanschrijven of elke Antwerpse gemeentesecretaris opbellen? Dankzij de eenvoudige exporttoepassing van de online databank downloadt u probleemloos adressenlijsten op maat van uw communicatie.

 

 

Traditie in een modern jasje

Uitgeverij Vanden Broele, al 50 jaar lang bevoorrechte kennisleverancier van de lokale overheden, lanceerde het ABC van de lokale besturen 25 jaar geleden. Ondertussen stond deze bijzondere databank niet stil, integendeel: het ABC wordt voortdurend verrijkt met nieuwe contactgegevens en geavanceerde online functionaliteiten (zoals een handige ontdubbelingsfunctie en de automatische opslag van eerdere zoek- of downloadopdrachten). 

 

 

Voortdurend up-to-date

Het ABC van de lokale besturen wordt bijgewerkt door de overheden zelf: een garantie voor correcte en actuele informatie.